My Trip to Taman Burung, Kuala Lumpur  





Baru2 ni bawa famili aku jenjalan ke Taman Burung Kuala Lumpur, berdekatan dengan Tasik Perdana Kuala Lumpur. Ok la jugak jenjalan Taman Burung ni, tak macam zoo-zoo lain kat Malaysia nih (tengok gambar di sini) sbb burung-burung dilepaskan berkeliaran.

Antara pengalaman menarik juga dapat tengok burung kakak tua (atau Macaw) buat persembahan burung (tengok video di sini). Ok, malas nak citer banyak, korang layan la video n gambar2 kat sini. Bayaran masuk RM12 utk dewasa dan RM6 utk kanak-kanak.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Selamat Harijadiku ke...  

adik aku 10 Disember , aku lak 11 Disember....

Pd 11 Disember 2007 baru genap la umur ku 30 tahun. Dlm byk2 besday yg aku celebrate, ni la 1st time celebrate dgn family belag parent aku n family belah parent wife aku (ibu bapa mertuaku la..)

BTW, doakan aku moga murah rezeki, moga tawun depan leh beli rumah ke sejibik lagi atau dpt sambau mpv ke...errkk materealistik sungguh aku nih. hehe

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

A Wonderful World - MUST SEE  



Shadow Puppet Show from Raymond Crowe...really cool.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Syncronize Your PDA with Microsoft Activesync  


Microsoft ActiveSync is very useful for PDA's user like me to backup my important data from my pda especially contact number. My nightmare was a few months ago when I lost all of my contact number in my handphone, but now I found the solution.

"Exchange ActiveSync® in Microsoft® Exchange Server 2003 lets devices such as a browser-enabled cellular telephone or a Microsoft Windows Mobile® powered device access corporate information on a server that is running Exchange 2003. Exchange ActiveSync is a data synchronization service that enables mobile users to access their e-mail, calendar, and contacts and retain access to this information while they are offline."

Visit Microsotf Website for more information.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Mission Accomplished!!  

Finally, layout problem for IE.6 user (and below) resolved after installed this template. This template converted from wordpress theme created by Mauricio Caballero.

minyx template for blogger

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Attn : Semua Pengguna MsjBox  



Gelagat anakku mandi kolam depan umah (tiada kaitan dengan tajuk)


Kepada semua pengguna MSJBOX yg dikasihi,

Saya memohon maaf kerana tuan/puan/datuk/datin menghadapi masalah setting layout blog ini terutama MSJBOX yang jatuh ke bawah. (mana ada jatuh ke atas)

Sebenarnya saya sudah test menggunakan 3 browser iaitu Mozilla Firefox, Internet Explorer 7.0 dan Opera. Ketiga-tiga tiada masalah. Saya juga mencuba access dari laptop saya, juga tiada masalah.

Justeru sebagai langkah penyelesaian, anda dinasihati untuk:

1. Download dan install Internet Explorer 7.0 - tapi pastikan Windows XP (atau Windows Vista) adalah versi original. (mcm aku..hehe)

atau,

2. Download dan install Mozilla Firefox secara PERCUMA dari blog ini. Boleh klik "Get Essential Software with Google Pack" kemudian pilih Mozilla Firefox.


SekianG.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Cool Beta Blogger Templates  

Red White 3 Columns Blogger Template Buy iPod

Another cool Free Beta Blogger Template from Jackbook.com. More my gallery here.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Pizza Voucher to be Won  


Hi All, I took this regional travel survey supported by Tourism Malaysia and it offers many exciting rewards including a trip to Hong Kong Disneyland. Just click on the link below for further information.


Tip: Hurry because prizes are limited and survey closes soon!

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Our Very First Earthquake at Bukit Tinggi  

My trip to Japanese Village, Bukit Tinggi, Pahang on 2005. More photos here.

Minor Tremors Recorded In Bukit Tinggi, Pahang

KUALA LUMPUR, Nov 30 (Bernama) -- Three minor tremors with magnitudes 3.5, 2.9 and 3.3 respectively were recorded to have occurred at 10.13 am, 10.42 am and 8.42 pm today in the Bukit Tinggi area in Pahang.

According to a Malaysian Meteorology Department statement, the tremors happened on the Bukit Tinggi fault line which has not been active.

People living in the area would have felt minor vibrations in the Earth's surface, the statement said.

However, the magnitudes were not likely to cause any damage and the public need not worry, it added.

-- Read more at BERNAMA Website

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Pantai Jeram, Kuala Selangor  



Album penuh di sini


Semalam, Sabtu (erk sejak bila aku pandai updek blog awal nih..) kami jenjalan di Pantai Jeram, Kuala Selangor. Bagi aku yg berasal dari Pantai Timur yg terkenal dengan pantai yg best, maka aku ingat tiada yg special kat pantai nih.

Tapi rupanya baru aku perasan, Pantai Jeram nih cukup unik sbb selain pasir yg hitam (atau lumpur) byk fauna yg boleh ditemui di sini. Antaranya ikan belacak dan puluhan burung-burung mencari makanan di sini.

Walaupun tidak sama dengan pantai di di Terengganu atau Pahang, Pantai Jeram ni mempunyai keunikan tersendiri.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Kerja Kosong Terkini...