Join AGLOCO and make money from the Internet  

Join AGLOCO And Make Money From The Internet

Subject: Join AGLOCO and make money from the Internet

I just joined a new company called AGLOCO that is changing the way regular users -- like you and me -- are rewarded for their use of the Internet. Instead of just a couple people making all the money while users get nothing, AGLOCO rewards its members for using the Internet like they always do.

It's free and easy to join -- so don't miss out on this new company.

Sign Up FREE!!

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

SlashMySearch.com Earning  

Quick Stats - Feb 2007

Total Clicks
132

-->
Total Earnings
$0.68536


ni earning aku...baru join sehari

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Search n Earn Program  


masa tgh surfing, aku jumpa website dan terus register, mcm menarik....klik gambar utk register percuma. gud luck...

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Trip to Aquaria KLCC, Kuala Lumpur  

Aquaria KLCC: An Ocean of Discovery

Ni kat kawasan ikan2 tropika....

Tangkap ikan tu dik...


tu dia, sekali jerung melintas atas kepala....hehe

My trip to Aquaria KLCC, Kuala Lumpur pd 19 Februari 2007. Boring sbb ramai sgt orang, nak tangkap gambar susah (tp cek digicam ada 200++ keping gak gambo), nak tgk ikan pun kena berebut....adeh
Tp satu jer paling boring, SOTONG TAKDE!!!! Malaysia boleh, Sotong boleh....wakakaka
meh tgk gambar lagi KLIK SINI

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

My Gallery  

Salam buat para sahabat,

New link 'My Gallery' created. Terdapat album versi penuh terkini keluarga kami.

- gambar latest - Trip to Taman Pertanian Bukit Cahaya Seri Alam.
- gambar2 lain spt Trip to Eye on Malaysia belum update.
- maybe akan update photos 2007 je kot, gambar 2006 dan sebelun zaman jurassic lain bleh tgk www.cuti.com.my/album

Next trip, kami akan menggempur Aquaria KLCC, kalau takde aral melintang.....yehahaha

Tungguuuuu..... photos will be updated soon, kalo jd pegi la. kalo tak jadi tu, tak de jodoh la tu...wakakaka

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

EM-Pay : Pelaburan Halal Atau Haram ?  

SOALAN

Assalamualaikum Ustaz Zaharudin,

Sepanjang minggu ini, saya sering kali terdengar dn sering kali juga di syorkn oleh sahabat2 saya mengenai pelaburan EM-PAY ini..

Seperti keterangan Ustaz mengenai " Pelaburan FOREX & Swiss Cash Mutual Fund : Pandangan Shariah "..

Dikesempatan ini, saya juga ingin mendapatkn penjelasan Ustaz mengenai "Pelaburan EMPAY" ini adakah sah mengikut Hukum Syariah Islam ?

Harap makluman daripada Ustaz dan diakhiri dgn ucapan terima kasih

Dari,
Hana

Klik JAWAPAN PENUH di sini

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Cuba Teka Berapa Km/j?  



masa ni je yg berani snap, lepas tu x berani dah...hehe

Posted by Picasa

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Hari Sukan Taska Anjung Pelangi  



Anak2 ku bergambar dengan cikgu2 masa hari sukan baru2 ni. Takyah la aku sebut semua nama2 cikgu2 tu, sbb aku pun x kenal. Aku pun panggil cikgu jer... hehe

Posted by Picasa

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Dinner @ Kelana Seafood  



ni la gambar famili aku, anak baru 3 orang hehe...umo baru 29, rasanya sempat lagi kot 8 orang, insya Allah. :)

soalan biasa org tanya aku sape jaga anak, aku cakap antor nursery. pastu dorang tanya lagi, nape x hire bibi aka maid. aku jwb senang jek...mahal la maid. hahaha

Posted by Picasa

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Belajar Adsense Secara Percuma  

Peluang buat duit online tanpa modal:

klik di sini => PANDUAN ASAS GOOGLE ADSENSE

Antara kandungan
- panduan asas
- Download e-book percuma
- contoh cek peserta

Panduan ini hanya layak utk beginner sahaja, dan tidak sesuai untuk intermediate dan advance user.

Harap maklum.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Restoran Jejantas Sungai Buloh  




biasa aku dan famili suka singgah kat restoran jejantas ni sbb:

1. senang nak solat
2. ada playground, so bila kitorang solat bleh anak2 main
3. view yg cantik, bleh tengok lori racing....vrooom
4. ada mesin atm
5. makanan pon sodap...

Posted by Picasa

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Jom join Swisscash  

Dari segi Undang-Undang -> Haram

Sebab tidak berdaftar dengan bank negara dan tiada lesen untuk mengambil dana/deposit di negara ini. Bukti ada di dalam suratkhabar..

Dari segi Agama -> Haram

Mengikut pandangan ustaz zaharuddin, dimana, ustaz zaharuddin adalah merupakan seorang panel syariah bagi bank RHB Islamic Bank sebelum ini. Seseorang yang dilantik menjadi panel syariah.. sudah pastinya mempunyai ilmu pengetahuan yang mendalam di dalam bidang kewangan dari sudut perspektif islam.Bukti.. sila lawati.. http://www.zaharuddin.net

hah....nak join lagi??

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Swisscash: The Investment Fraud??  

salam ustaz...

saya ade sedikit kemusykilan tentang pelaburan swisscash.baru2 ni sy ade bc artikel yg ustz tulis mengenai swisscsh dlm 1 mjlh..masalah sy skarng adalh bakal suami sy mengajak sy invest dlm mpelaburan swisscsh kerana die juga telah invest 2bulan yg lalu. tujuannya adalah untuk merncng ms depan kami nnti apabila berumhtngga.untuk melabur 1 lot ialh sebnyk RM3650 dan pulangannye untuk 15bulan ialah RM11000.

Saya tahu dan faham tentang pelaburan swisscsh dimana pelaburannya lngsung tidak berlandaskan Syariah islam, dan bakal suami saya juga turut memahaminya tetapi dia memberitahu saya bahawa kita harus yakin dengan apa yang kita buat kerana katanya tidak ada mana-mana pelaburan yang seratus bersih halal, sedangkan Imam besar pun buat loan bank untuk beli kereta mewah, mustahil boleh beli cash dan di situ pun telah melibatkan interest. Saya tidak tahu bagaimana hendak menerangkan lagi kepadanya tentang halal haram pelaburan ini, kerana dia betul-betul mengharapkan saya untuk invest dan ini adalah untuk masa depan kami. Saya tidak mahu makan duit yang tidak halal kerana ia akan menjadi darah daging untuk zuriat kami,tapi dalam masa yang sama saya harus menjaga hatinya.

soaln sy, jika sy turut invest dlm plaburan swisscsh bolehkah duit dr keuntungn trsebut sy gunakan untuk membeli kete atau umh atau ape sj keperluan umh tetapi bukn untuk sara hidup seperti membeli mknn dn sbgnye.setelah genap tempoh matang 15 bulan sy akn asingkan duit yg sy labur dan duit keuntungn untuk tujuan yg brlainan.bolehkah sy buat begitu ustaz????

JAWAPAN

salam,

Pelaburan Swisscash adalah haram, rujuk artikel saya di ‘senarai artikel bahasa'. Lalu tidak diharuskan dalam Shariah untuk mendakwa ‘yakin' akan halalnya sesuatu barangan atau produk itu tanpa melalui kajian berdasarkan Shariah. Jika ada yang mendakwa, saya YAKIN ia HALAL, ia adalah yakin palsu dan penipuan terhadap diri sendiri.

Cantik!! dan diidamkan tetapi hanya boleh didiami oleh seseorang maksimum 60 tahun..Selamat tinggal rumah cantik jika ia dari harta haram.

Ada banyak pelaburan yang halal, perkataan bahwa tiada lagi pelaburan halal adalah perkataan yang tidak benar sama sekali dan menggambarkan kurang sensitiviti terhadap tanggung jawab di akhirat. Benar, untuk mencari duit bagi masa hadapan? Tapi melalui pelaburan jenis haram swiscash, sememangnya kelihatan menarik, tapi perlu diingat bahawa masa depan tu bukan hanya sekadar 50 tahun akan datang, tetapi masa depan yang lebih jauh adalah di alam barzakh yang boleh mencecah ribuan tahun. Nabi SAW telah duduk di alam barzakh sehingga hari ini mencecah 1400 tahun. Itu belum lagi memikirkan betapa lamanya pula akan hidup Akhirat.

Sanggupkah seseorang untuk menagih keuntungan dan keselesaan di dunia yang duit haram, dan ganjarannya akan diazab sekitar 1000 tahun atau lebih di alam barzakh kerana membelakangkan halal haram? Hanya kerana terliur dengan untung berlipat kali ganda, tanpa kira halal haram. Sedarkah bahawa semua kemewahan yang haram yang dimiliki hari ini hanya boleh digunapakai untuk maximum 60 tahun?, kerana itulah umur manusia hari ini

Amat malang jika ada yang tergolong dalam golongan ini.

Sedang membuat rumah yang kekal lama, semua kita akan ke sini walaupun duit simpanan hasil haram sebanyak RM50 Juta !!Manakala, tuduhan sembrono kepada imam besar adalah tidak dibenarkan sama sekali, malah biasanya pegawai kerajaan seperti mereka ini hanya menggunakan kereta kerajaan.Jika ingin membeli pula, jika mereka berilmu, maka terlalu banyak bank-bank Islam di Malaysia yang boleh menawarkan pembiyaan pembelian kereta, rumah, ‘working capital', barangan perindustrian secara Islam, ianya hanya bergantung kepada iman yang samada kuat terhadap akhirat atau tidak. Inilah sahaja yang akan menjadi penentu. Jika imannya kuat kos yang perlu dibayar bukan lagi ukuran malah HALAL adalah ukuran utama. Malah jika benar sekalipun imam atau ustaz mana pun terlibat dalam yang haram, maka anda ditegah mengikutnya. Anda dituntut mengikuti perintah Allah dan RasulNya dalam kehidupan. Riba adalah diharamkan, itu yang perlu diikut, janganlah mengikut seseorang ‘ustaz' jika ia ingin menunjukkan anda ke jalan neraka, ikutilah mereka bila jalan yang ditunjuk ke Syurga.

Justeru, perkataan anda "mustahil boleh beli cash dan di situ pun telah melibatkan interest" adalah tidak benar sama sekali.

Anda juga mengatakan "Saya tidak mahu makan duit yang tidak halal kerana ia akan menjadi darah daging untuk zuriat kami,tapi dalam masa yang sama saya harus menjaga hatinya"

Ini adalah seperti satu hadith nabi SAW :

"Barangsiapa yang mencari redha Allah walaupun terpaksa berhadapan dengan marahnya manusia, maka Allah akan bersamanya, Manakala barangsiap yang mencari redha manusia (walaupun) dengan kemurkaan Allah, maka Allah menyerahkannya urusanya kepada manusia (Allah tidak peduli lagi hal individu ini di akhirat- tiada syafaat dan bantuan tentunya)"

Justeru, jika ‘kasih sementara' manusia yang anda pinta, walaupun dengan kemurkaan Allah, saya juga berlepas diri dari urusan anda. Nabi juga menyebut :

"Tiada ketaatan kepada Mahkluk dalam hal mengajak kepada melakukan maksiat"

Sebagaimana yang telah saya ulas di artikel, semua keuntungan swiscash tidak sah di sisi Shariah, kerana aqadnya batal dan pelaburan tidak diurus sama sekali dengan cara Islam.

Sekian

Ust Zaharuddin Ab Rahman

25 Januari 2007

6 Muharram 1428

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Ikan Kap aka Koi Fish  





untuk melihat album percutian kami klik sini

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Artis Hina Rasulullah??  

FIKIR JANGAN TAK FIKIR

Dalam rancangan SENSASI terbitan TV3 pada hari Rabu 30/01/2007. Dalam perbualan mengenai 'tidak sedar diri' yang di bicarakan bersama AWAL dan WATIE Elite, AWAL telah bertanya mengenai 'anak-anak ikan' yang di bela oleh si Rosnah. Dengan selamba si Rosnah bertanya pada penonton studio tentang pernikahan Nabi dengan Siti Khadijah. Dailog nya begini:

Rosnah: Berapa umor Nabi masa tu?
Penonton Studio: 25
Rosnah: Berapa umor Siti Khadijah?
Penonton: 40 Rosnah: Bukanke dah tua nak mampus tu!!??
Penonton: Clap..clap..clap... Dengan bersorak penonton bertepuk tangan mengiyakan. INI

ADALAH TINDAKAN BIADAP DAN KURANG AJAR, ARTIS BERKENAAN PERLU MINTA MAAF SECARA TERBUKA DAN TV3 JUGA MESTI MEMINTA MAAF & MEMBUAT KENYATAAN TERBUKA

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Jangan terjun...  



jgn terjun yer along, angah....
gambar kat tasik seksyen 4 shah alam, selangor, malaysia.

Posted by Picasa

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

My Wife & I  



I love you so much...muaachhh, forever in time.

Posted by Picasa

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

PTPTN Saman 111 Peminjam, Wajarkah?  

Tindakan diambil secara berperingkat untuk pungut tunggakan RM867 juta

KUALA LUMPUR 2 Feb: Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) akan memfailkan saman di mahkamah Isnin ini terhadap 111 daripada 1,000 kumpulan pertama peminjamnya yang disenarai hitam dalam usaha mendapatkan semula tunggakan hutang berjumlah RM867 juta.

Kegagalan peminjam terbabit untuk mematuhi perintah mahkamah nanti boleh menyebabkan waran tangkap dikeluarkan dan mereka berhadapan dengan tindakan dipenjara, diisytihar bankrap dan harta benda disita.

Ketua Eksekutif PTPTN, Yunos Abdul Ghani, berkata PTPTN sudah menghantar notis tuntutan terhadap 1,000 peminjam terbabit, tetapi mereka tetap berdegil dan masih enggan melunaskan pinjaman dalam tempoh yang ditetapkan."Kami terpaksa mengambil tindakan tegas dengan membawa mereka ke mahkamah.Buat permulaan, 111 orang disaman dan kami berharap tindakan ini akan menjadi peringatan kepada peminjam lain supaya melunaskan segera hutang mereka," katanya kepada Berita Harian.

Sebelum ini, 1,000 peminjam PTPTN disenarai hitam kerana gagal menjelaskan pinjaman pendidikan. Mereka adalah sebahagian daripada 38,484 graduan yang gagal menghubungi PTPTN selepas tamat pengajian pada 1999.Perbadanan itu sudah mengeluarkan notis peringatan terakhir terhadap 38,484 peminjam ingkar. Nilai tunggakan peminjam terbabit sejak 1999 berjumlah RM867 juta.

Mereka yang disenarai hitam tidak boleh membuat pinjaman daripada mana-mana institusi kewangan kerana nama mereka dimasukkan dalam rekod Credit Tip Off Service Sdn Bhd (CTOS) dan Bris Information Services Sdn Bhd (BRIS).Yunos berkata, PTPTN memfailkan saman itu secara berperingkat kerana jumlah peminjam yang gagal menjelaskan tunggakan hutang ramai."PTPTN memandang serius perkara ini kerana kita terpaksa menanggung pelbagai kesulitan untuk menaja pelajar lain di masa akan datang," katanya.

Beliau berkata, peminjam terbabit berusia antara 30 hingga 35 tahun dan ada yang sudah menjadi doktor, peguam, pegawai bank dan eksekutif dengan menerima gaji antara RM3,500 hingga RM5,000 sebulan. Bagaimanapun, katanya, mereka mengambil kesempatan atas sikap tolak ansur PTPTN sebelum ini."Mereka bukan orang susah dan tidak ada kerja, sebaliknya masing-masing dipercayai sudah berharta dan mempunyai rumah dan kereta mewah."Malah, apa yang dikesalkan ialah mereka seolah-olah memperlecehkan arahan PTPTN dengan hanya bersetuju untuk membayar tunggakan sejumlah RM50 sebulan sedangkan gaji yang diperoleh mampu untuk membayar lebih daripada itu," katanya.

FAKTA NOMBOR
Peminjam PTPTN38,484 - Peminjam ingkar1,000 - Peminjam disenarai hitam
Sumber : Berita Harian

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Welcome to My Photo Blog  

Pepatah Melayu dulu2 ada mengatakan, "mencari kawan biar seribu, mencari musuh jangan sekali..."

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

My Cute Kids  



Lihat anak-anakku yang comel... barangsiapa yg belum kawin maka rugi la dia. hehe

Posted by Picasa

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Welcome to My Flowers Collection Blog  

http://mycuteflowers.blogspot.com/



Posted by Picasa

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Kerja Kosong Terkini...