Merdeka! Merdeka! Kebabommm...  

Gambar Melawat Tugu Negara

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 50. Merdeka ke 50 lebih bermakna pada aku jika:

1. Merdeka dari bayar loan rumah (ada 22 tahun lagi..uhuhuu)
2. Merdeka dari bayar loan kereta (ada 2 tahun lagi)
3. Merdeka dari bayar hutang2 kad kredit (skit lagi...yess)
4. Merdeka dari bayar bil2 (selamanya....)
5. Merdeka dari bayar cukai2 (selamanya...)

Merdeka ke 50 juga lebih cun lagi jika:

1. Dapat tukar kereta baru
2. Dapat renovate rumah
3. Dapat buat lanskap cun
4. Dapat naik pangkat
5. Dapat naik gaji

Semua terpaksa ditangguhkan akibat saham ditutup bercampur2....ahaks. Tp yg best hutang JPA aku dah settle....yehahahaha

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Nurin Jazlin : Pulangkan...  


NAMA: NURIN JAZLIN

UMUR: 8

KALI TERAKHIR DILIHAT DI PASAR MALAM SEKSYEN 1 WANGSA MAJU PADA 20 OGOS 2007


JIKA ADA MAKLUMAT
SILA HUBUNGI
019 - 366 7067 (JAZIMIN) /
013 – 248 6651 (YAN)

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

7up & Coke Collection  


{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Aku Masuk Penjara  

Semalam kali kedua aku masuk penjara. Pertama kali Penjara Sungai Buloh, dan semalam Penjara Kajang.

Berbeza dengan Penjara Sungai Buloh, kawalan di Penjara Kajang amatlah ketat kerana terpaksa melalui 3 kali pemeriksaan pengawal. Walaubagaimanapun semua pengawal amat baik hati dan peramah pula.

Cuma perasaan aku amat sayu dan sebak melihatkan pelawat-pelawat yang lain yg terdiri daripada makcik yang tua serta kanak-kanak yang selekeh kerana mungkin untuk melawat anak atau suami atau bapa mereka yang dipenjarakan.

Walaupun tujuan aku utk berjumpa client, seorang Timbalan Pengarah di ibu pejabat, tetapi pengalaman 'masuk penjara' kali ini amat menyentuh kalbuku.

SekianG.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Anakku Macam-macam Aznil  





Gelagat anak2ku masa tengok Macam-macam Aznil di channel Astro Prima. Alahai....kecik2 dah pandai menari. Tp masa kecik je tau.....hmmm

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Impak Maksima vs Evolusi KL Drift  


Impak Maksima Trailer by Ahmad Idham



The Making of Evolusi Drift KL by Syamsul Datuk Yusof Haslam


who will be the winner between Ahmad Idham vs Syamsul, Awal vs Farid Kamil, Dynaz vs Fasha Sandha?? We will see...

more info and photos at http://www.zerotohundred.com

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Flora & Fauna @ Rumah Ibu Mertuaku  


Aku bila balik kampung ibu mertuaku mmg tak de keje nak buat, so aku selalu la merayap kat laman rumah ni sambil bwk digicam burukku. (kira buruk la sbb aku beli Canon Powershot A85 aku tuh thn 2003). So ini la antara photo yg aku snap.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

TOPEK : D'Owner of Diari - Hidupku. Blogspot. com  

Inilah TOPEK, rupenyer Topek ni jiran ibu mertuaku. Err jiran ke?? hehe, tp kira org kampung tu la. btw, gambar diambil di rumah ibu mertuaku pd lebih kurang hampir pkul 12 malam. Layan sembang ngan Topek smp kol 1 pagi...haha

Tp tengah2 sembang tu kan ada org SMS. sapekah gadis misteri itu?? hehe

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Balik Kampung & Walimatul Urus  

Selamat pengantin baru kpd sepupu wife aku, nama aku lupa la. Tp dorang naik pelamin serentak....Moga bahagia ke anak cucu. Sape dapat anak dulu ek??

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Pesta Sukan Anjung Pelangi  

Faizatul Fatihah, 5 tahun

Faiz Irfan, 2 tahun dan Faizatul Huda, 3 Tahun

Perbarisan sebelum sukan dimulakan.


{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Majlis Anugerah Takaful Ikhlas  


Lepak sambil tunggu lauk seterusnya

Pengurusan Ejensi al-Madina (Million Dollar Agency)
Dari kiri: aku (AUM), En Ashari (AM), isteri beliau, Puan Hazla (AUM) dan Puan Masliza (UM)

Alhamdulillah, aku antara org yg terpilih utk menjadi menjadi penerima anugerah pada Majlis Anugerah Ejensi Takaful Ikhlas baru-baru ni. Aku segan nak bgtau anugerah apa, sbb aku dapat pon anugerah kecilan sahaja...hehePenyampaian anugerah disampaikan dalam 2 sesi. Sesi yg pertama dilangsungkan di Hotel Putra Kuala Lumpur dan sesi kedua (+ dinner) diadakan di Dewan Perdana Felda. Tanggapan pertama aku bila dengar bunyi felda nih mcm tak best jer. Tapi rupenyer dewan ni jauh lebih grand dan hebat berbanding ballroom kat Hotel Nikko pada malam anugerah tahun lepas.

Dalam karier aku sbg Perunding Takaful selama 2 tahun (selepas berambus dr bank), ini merupakan anugerah ke 3 yang aku pernah menangi. Tapi aku tidak pernah berpuas hati ramai lagi top producer yg lain, tambahan pula bangsa lain jauh meninggalkan kita.

Justeru, untuk tahun akan datang aku akan berusaha dengan lebih baik lagi, insya Allah.

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Honda Civic Hybrid Now in Malaysia  

Honda Malaysia just launched two newly model for local market, Civic Type R and Civic Hybrid. While the Civic Type R pushes for performance, the Civic Hybrid was built as a green vehicle that is gentle on the environment and yet offers an aesthetic design and driving pleasure.

The Civic Type R is priced at RM199,800 and Civic Hybrid, RM162,800.

ps: I wish to own Civic Hybrid, but with price RM162k, monthly installment should be RM1500 ++ per month. So, just forget it for now...haha

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Nokia's E90 Communicator Just Launched in Malaysia  


Finally, after a long wait new communicator E90 just launched in Malaysia. Smaller than 'giant ' 9500 model it brings quad-band GSM, WiFi, and HSDPA radios along with a 3.2 megapixel camera with flash. Read more.

Those who are communicator fan, you can grab this business smart phone at RM3800 as shown at local newspaper.

ps: almost 1 month my salary....uhuhuu. Mission Failed!!

{read more}
Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

Kerja Kosong Terkini...