Proton SAGA 2008 RED vs Mitsubishi Evolution 10  

Mitsubishi Lancer Evolution 10

Proton SAGA 2008 RED Design

Serupa tak?? Sekali pandang SAGA 2008 RED Design (gambar dicilok dari blog Reez) mmg superb, nyaris2 nak overtake Evo 10. Caya la...

Kalau lah SAGA ni dilengkapkan dengan enjin 1.6 atau 1.8 serta dipasang dengan sistem turbocharge, sure lebih power dan boleh bersaing di pasaran yg lebih kompetetif. Kalau tak sampai 290hp mcm EVO10, at least dapat 180hp pon dah ok.

Sape nak beli SAGA 2008 RED Design (290hp??!!) leh konteki:

Syam @ 019-3487887 - Klang Valley <= nih jiran aku Amir @ 0197744641 - Johor, Melaka, NS <= nih adik aku

ps: ya ya mcm aku nak beli keter nih, anak berderet 3 org nak letak mana?? haha...

Subscribe Latest Update via Email!!
AddThis Social Bookmark Button

11 comments

  • Reez  
    11:58 PM

    Ape boleh buat bro... Kete Mesia, macam tulah... Nak letak enjin turbo, dia orang tak mampu dan takde kemahiran... Bukan macam Mazda or Mitsubishi yang mmg dah lama dalam bidang permotoran... Ape yang boleh dibuat ialah reka design yang nak dekat2 model Evo...

    Janji ada rupa walaupun isi dalam takde... Hehehehee...

    Anyway, solute gak kat Proton kerana berjaya buat design kete yang boleh dikatakan "OK"... At least, dia orang tahu macam mane nak memenangi hati pemandu muda... Tak pasti kalau2 pernah keluar design SAGA ni oleh pengeluar kete lain sebelum ini atau tidak...

    Yang penting, sales rating kene jaga... Skarang banyak kete luar dalam Mesia dan kalau dia org tak maintain, abisla....

    Minat kah??... Anak berderet takpe, tak muat satu, beli dua... Boleh pe...

    Heheheheeheeheeeee....

  • izali  
    5:02 AM

    tp still respek kat proton...betoi dak??

    sales hampeh gak sbb 5-6 bulan baru dapat kete according to my brother. tu la kilang kat tanjung malim x leh nak fully utilize lagik....

    beli 2?? baik aku beli van inokom 12 seater....haha

  • izali  
    6:16 AM

    cuma aku x brp setuju bab kemahiran tuh...

    actually model proton ada keluarkan turbo kit utk model satria gt1 1.8.

    kalo x de kepakaran n kemahiran, mcm x logik la, even bengkel wahab bawah pokok pon bleh pasang sistem turbocharge nih...hehe

    cuma, mungkin ada karenah birokrasi skit kot...:)

  • Jie  
    10:32 AM

    ni saga yg mana pula nie?

    tp BLM tu kakjie pun tempah sebiji..kehkehkeh... rasanya itu je kemampuan.


    p/s kakjie nk request ni, kalo boleh komen box ni pop up new window lah, sambil nk komen sambil nk tgok gambot dan baca entry..

    setting > comments > Show comments in a popup window? tick YES.

  • izali  
    10:45 AM

    kak jie,

    belikan utk anak ke??

    ps: as ur wish kak jie

  • striker  
    11:17 PM

    hmm.. rasa nk bli la yg kat atas tu 2.. hehehe :P

  • izali  
    11:54 PM

    dik,

    amik selalu, bleh abg tumpang...290hp tu...

  • eya ahmad  
    1:28 PM

    waaaa lawanyer evo x... idaman ku.... bila la leh dapat bawak.. tapi takper.. tak dapat evo x as first car, dapat clone dia cukup ar... hehehehe

  • izali  
    12:48 AM

    eya, ebo ten tu murah jek, dlm RM200k ++ lebih skit jek.....hehe

  • eya ahmad  
    6:40 PM

    200K++ yek.. waaaaa one fine day... ill get it.. huarggg idup malaysia.. idup melayu.. :P

  • izali  
    11:56 AM

    eya,

    sure u can...dun 4get to let me to test drift...haha

Post a Comment

Kerja Kosong Terkini...